FAQ

FAQ

1. Hoe kan ik mijn verzendmethode wijzigen?
De verzendmethode mag niet worden gewijzigd na het plaatsen van een bestelling. U kunt echter nog altijd contact opnemen met onze klantenservice. Doe dit alsjeblieft zo snel mogelijk tijdens de fase van de orderverwerking. Als u verantwoordelijk bent voor eventuele verschillen in verzendkosten, kunnen we de verzendmethode bijwerken.

2. Hoe verander ik mijn verzendadres?
Als u uw verzendadres wilt wijzigen nadat u uw bestelling hebt geplaatst, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantendienst tijdens de fase voor het verwerken van de bestelling om uw aanvraag aan te geven. Als het pakket niet is verzonden, kunnen we verzenden naar het nieuwe adres. Als het pakket echter al is verzonden, kan het pakket tijdens het transport de verzendinformatie niet wijzigen.

3. Wanneer ontvang ik mijn artikel nadat ik een bestelling heb geplaatst?
De duur is afhankelijk van de verzendmethode en het land van bestemming. Levertijden variëren afhankelijk van de gebruikte transportmodus. Als het pakket niet op tijd kan worden geleverd als gevolg van oorlog, overstromingen, tyfonen, stormen, aardbevingen, slechte weersomstandigheden of een andere onvoorziene of vermijdbare situatie, zal de levering worden uitgesteld. Als deze vertraging optreedt, lossen we het probleem op voordat het probleem wordt opgelost.

4. Wat zijn de verzendkosten als u naar mijn land verzendt?
Wij verzenden wereldwijd. De exacte verzendkosten verschillen per itemgewicht en land van bestemming. We zullen onze klanten altijd het meest geschikte verzendgewicht leveren om u te helpen geld te besparen. Ons doel is altijd om artikelen snel en veilig aan onze klanten te bezorgen.

5. Waarom zijn de verzendkosten van bepaalde artikelen zo duur?
De verzendkosten zijn afhankelijk van de geselecteerde verzendmethode, evenals de levertijd en het land van bestemming. Als de verzendkosten tussen UPS en FedEx bijvoorbeeld $ 10 bedragen, is onze aanbeveling om de optie te kiezen die het beste past bij uw individuele behoeften op basis van prijs en levertijd.

6. Is de prijs van het product inclusief verzending?
Productprijzen zijn exclusief verzendkosten. Het online bestelsysteem genereert een verzendofferte voor uw bestelling.

7. Hoe weet ik of mijn artikel is verzonden?
Wanneer je object is verzonden, sturen we een e-mail met je e-mailadres naar je geregistreerde e-mailadres. Volgnummers worden doorgaans binnen enkele dagen na verzending verstrekt en we zullen de trackinginformatie van uw account bijwerken.

8. Hoe bestellingen volgen?
Zodra we u het trackingnummer hebben verstrekt, kunt u de bezorgstatus van het artikel online bekijken door naar de website van de betreffende transportonderneming te gaan.

9. Waarom is mijn trackingnummer ongeldig?
Trackinginformatie verschijnt meestal binnen 2-3 werkdagen na verzending. Als u na deze tijd niet kunt zoeken naar trackingnummers, zijn er verschillende mogelijke redenen. De rederij heeft de leveringsinformatie op de website met de laatste status niet bijgewerkt; de trackingcode van het pakket is onjuist; de informatie is verstreken lang voordat het pakket is afgeleverd; Sommige rederijen verwijderen de geschiedenis van de trackingcode. We raden u aan contact op te nemen met onze toegewijde klantenservice en hen uw bestelnummer te geven. We nemen namens u contact op met de rederij en zullen u op de hoogte houden van verdere informatie.

10. Wie is verantwoordelijk als er tarieven worden gegenereerd?
De douane is een overheidsinstantie die de invoer van goederen in een bepaald land of een bepaalde regio regelt. Alle zendingen naar of van de regio moeten eerst worden gewist. De koper is verantwoordelijk voor de inklaring en betaling van de relevante tarieven. We voegen geen belastingen, douaneheffingen (verbruiksbelastingen en -rechten) of andere verborgen kosten toe.

11. Als mijn item wordt vastgehouden door de douane, wie is dan verantwoordelijk voor de inklaring?
Als het item wordt vastgehouden door de douane, is de koper verantwoordelijk voor het opruimen van het artikel.

12. Wat als mijn pakket door de douane in beslag wordt genomen?
Als uw artikel niet uit de douane kan worden verwijderd, neem dan eerst contact met ons op. We zullen verder onderzoek doen namens u en het transportbedrijf.

13. Hoe lang moet ik wachten voordat ik een bestelling heb geplaatst nadat de betaling is voltooid?
 Onze verwerkingstijd is 3 werkdagen. Dit betekent dat uw artikel meestal binnen drie werkdagen wordt uitgegeven.